В почивните дни кой не иска да си похапне нещо сладко за десерт? И какво по-хубаво от домашно напревеното.. Вчера се чудих какво не съм правила скоро и реших, че е време за ябълков пай. Ще ви кажа рецептата, за да можете и вие да си направите по един, все пак сега е сезонът на ябълките.
At the weekend, who does not want to eat something sweet for dessert? And what could be better than homemade pie.. Yesterday I was wondering what I have not done recently and decided it was time for apple pie. I will tell you the recipe and you can make one, yet now is the season of apples.
Продукти:
Products:
За тестото: За плънката:For the dough: For the filling:
300 гр брашно 1 кг ябълки
300 g flour 1 kg of apples
100 гр масло 80 гр масло
100 g butter 80 g butter
1/2 ч.ч. захар 100 гр захар
1/2 cup sugar 100 g sugar
1/2 ч.л. бакпулвер 2 щипки канела
1/2 tsp baking powder 2 pinches of cinnamon
100 мл прясно мляко
100 ml milk
1 яйце
1 egg
Начин на приготвяне:
Preparation:
Маслото и захарта за тестото се разбиват. Прибавя се брашното, бакпулвера, яйцето и млякото, разбърква се до получаване на хомогенна смес. Тестото се меси и се оставя да стегне в хладилник за 30 мин. След което се разточва във формата на кръг и се поставя в предварително намазнена тавичка, така че да покрие и стените. Докато чакате тестото ще направим плънката. Маслото се загрява в тенджера заедно със захарта и се оставя да карамелизира. Обелените ябълки се режат на кубчета и се изсипват в леко покафенелия карамел. Ябълките се похлупват и се задушават за 10 мин. Поръсват се с канела и се прецеждат. Оставят се да изстинат и се разпределят по тестото. Наредете лентички върху ябълките и печете 30 мин. на 180C.
For the dough - mix butter and sugar. Add flour, baking powder , egg and milk , stirred to give a homogeneous mixture . The
dough is kneaded and allowed to tighten in a refrigerator for 30 min. After this the dough is rolled in the form of a circle and is placed in a pre- greased
pan, so as to cover the wall . While waiting for the dough, let's make the filling. Heat the butter in a saucepan with sugar and allowed to caramelize . Peel the apples, cut into cubes and place in the saucepan. Dot apples for 10 minutes. Sprinkle with cinnamon and straining . Leave to cool and distributed in the dough. Arrange strips over apples and bake for 30 minutes at 180C.
Buon appetito e andiamo a mangiare! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар