събота, 7 февруари 2015 г.

St. Valentine's Day Ideas #3

           Снегът и сесията упорито се опитват да развалят настроението на всички. Ето защо имаме нужда от малко (или не толкова малко) шоколад, който да ни повдигне тонуса и да ни накара да се усмихнем :) Днес ще ви споделим как да си направим сами домашни шоколадови бонбони.

              The snow and the examinations are trying to take us down. That's why we need a little (or a lot) chocolate to tone us up and to make us smile :) Today we're going to share with you how we made our homemade chocolates.
              За целта ни трябват шоколад, малко олио и бонбонки, с които да декорираме нашите бонбонки. За 200 грама натурален шоколад (за да е по-здравословно :D ) използвахме 2-3 супени лъжици олио. Тези шарени бонбонки са на Dr. Oertker - вървят в комплект четирите шишенца, но не помня колко струваха, тъй като чакат своя ред още от преди Коледа (shame on me ...).


                We are going to need chocolate, a bit of begetable oil and candies to decoreta our chocolates. For 200 grams dark chocolate (so it turns out healthier :D) we've used 2-3 tablespoons vegetable oil. These colourful candies are from Dr. Oether - they come together but I can't remember how much did they cos, because they are waiting fot their moment to shine since Christmas (shame on me ...).

              Тъй като при предните бонбони вече си съсипах силиконовата формичка използвах хартийки за кексчета, но би било много по-добре ако имате хартийки за бонбони (продават се в Jumbo и на много други места) да използвате тях, за да станат повече като бройка и да са на хапки :)


              Since I've ruined mine silicon mold I decidet to use cupcake liners but if you have some chocolates liners it would be great and you'll have many more pieces and they are going to be just as big as they need to be :)

              Цялата "сложнотия" в правенето на тези бонбони е стопяването на шоколада на водна баня. След като се разтопи изцяло добавяме 2-3 лъжици олио към него и разсипваме в предварително заредените с бонбонки хартийки. Целта на олиото в тази рецепта е да направи шоколадът по-мек и един вид по-нежен - като за бонбони :)


               The "complexity" in the making of these choclates is that we have to melt the chocolate over a hot-water bath. Afther it's completely melted we have to add 2-3 tbs vegetable oil and then pour it into the loaded with candies liners. Why we need vegetable oil here - it makes the hard chocolate softer and fine :)

              Оставяме малко да изстинат на стайна температура, след което ги прибираме да стегнат в хладилника. Важно е и след като стегнат да се държат в хладилника, тъй като това по принцип е рецепта за глазура на торта и на стайна температура добива консистенция на течен шоколад :)


              Then we have to let them cool down at room temperature and after that put them into the refrigerator to harden. It's important to keep them into the fridge all the time, because it's a recipe for an icing and if it stays at room temperature it turns into chocolate spread :)

              Това е от нас за днес. Присъединете се към нас във Фейсбук и споделяйте с нас вашите интерпретации на нашите предложения :) 


              That's all for today. Join us at Facebook and share with us you recreations of our suggestions :)


Няма коментари: