For the first time I made salty muffins. I'm more into "sweet temptations". Today I decided to try and salty. Proved to be more delicious than I expected. You need about 30 minutes to prepare it.
Ето и рецептата
Here's the recipe
Продукти / products:
- 4 яйца / 4 eggs
- 2/3 ч.ч. олио / 2/3 cup cooking oil
- 1 ч.ч. кисело мляко / 1 cup yogurt
- 1 ч.ч. брашно / 1 cup flour
- 1 с.л. бакпулвер / 1 tablespoon baking powder
- сусам / sesame
- нарязани на кубчета сирене, кашкавал и салам по избор (аз използвах шунка) / Diced cheese and salami (I used ham)
Приготвяне / preparation:
В голяма купа смесете брашното и бакпулвера. Добавете сиренето, кашкавала и шунката и разбъркайте. В друга купа разбийте олиото, яйцата и киселото мляко. Направете кладенче в средата на сухата смес и постепенно добавяйте сместа от втората купа. Поставете хартиени кошнички във всеки отвор на формата или я намажете с масло и брашно. Разпределете тестото до 3/4 от височината на отворите. По желание отгоре може да поръсите със сусам или настърган кашкавал.
In a large bowl, combine flour and baking powder. Add cheese and ham and stir. In another bowl, beat oil, eggs and yogurt. Make a well in the center of the dry mixture and gradually adding the mixture of the second bowl. Place paper baskets in each hole of the shape or place it spread with butter and flour. Divide the dough to 3/4 of the height of the openings. Optionally you can sprinkle the top with sesame seeds or shredded cheese.
Печете около 20-25 мин. в предварително загрята до 180 градуса фурна. След като са изпечени ги оставете да изстинат и извадете мъфините от формата.
Bake for 20-25 minutes in a preheated 180 ° C oven. After being baked, leave to cool and remove the muffins from the form.
Надявам се да ви харесат и ви пожелавам добър апетит!
Hope you like it and wish you a good appetite!
Няма коментари:
Публикуване на коментар