неделя, 21 юли 2013 г.

Как да си направим нещо красиво от гумени ластичета / Rubber Band Chain Necklace and Bracelet

         Винаги съм се чудила какво мога да направя от тези ластичета, които се намират из цялата къща. Като бяхме малки повечето ми приятелки си връзваха косите с тях, но аз гледах да не си го причинявам, защото на къдравата ми коса си е доста пагубно. Ето, че открих как мога да ги използвам, за да направя нещо красиво и оригинално. Днес видях тази идея в ragstocouture.com и реших да изпробвам. Получи ми се и сега ще ви покажа подробно как да си направите и вие.
          I always wondered what I would do with those rubber bands that are all around the house. Here I found how can I use them to make something beautiful and original. Today I saw this idea in ragstocouture.com and decided to try it. Now I will show you in detail how you can make it too.

                                                       Първо: Прегънете ластичето на 4
                                                      Второ: Завържете го с друго ластиче
                                                      Трето: Добавете още ластичета
                                         И продължете, докато получите желаната дължина
                   Накрая с една халкичка закачате първото и последното ластиче. Ако нямате халка може просто да завържете помощното ластиче (розовото в случая) с последното от гривната ви.

                      Необходими са ви само цветни гумени ластичета и една метална халка.
                                    All you need is colorful rubber bands and one jump ring.
                                                                     Успех!
                                                         Wish you good luck!

2 коментара:

Анонимен каза...

този начин за правене на гривнички е обяснен много добре и има много хубави изображения. Написано е на два езика което улеснява англичанците.Само искам да спомена че този тип начин за постигане на такъв ефект от гумените ластици се използват от по големите ластици за по лесна работа но за повече красота и удоволсвие може и с малки ластици което е по трудно но по красиво и по гъсто. Също така и с малки ластици може по същия начин да се изработи но става по рядко.аз лично се научих от този сайт където е обяснено много добре и има хубави изображения за улеснение.Ако плетете повече ще става много лесно и с по малкия тип ластици. тренирайте повече за по голям успех.

Wanderlust - Family Edition каза...

Благодаря за милите думи и се радваме, че сме били полезни :)