сряда, 9 декември 2015 г.

Снежен човек от чорапи

Обичате сами да си правите украса за Коледа? Ето една страхотна и много лесна идея, която е подходяща и за деца :)

В няколко стъпки ще ви покажа как и вие да си направите такъв Снежко от един бял памучен чорап, малко ориз, карфици, копчета и панделка.
За стъпка едно са ви нужни един бял чорап и ножичка. Разрежете чорапа на две, като разреза нека е преди петичката на чорапа.
Вземете горната половина на чорапа и я обърнете наопаки.
Завържете здраво долния край с конец, за не изпадне оризът.
Обърнете отново чорапа, така че завързания край да остане отвътре и започнете да пълните с ориз. За целта аз използвах лъжичка за сладолед, но става и с обикновена.
След като го напълните, завържете горния край с конец, както основата. После оформете в подходяща форма и завържете малко над средата, за се получи главичката на Снежко. 
От предната част на чорапа ще оформим шапката на снежния човек. Навийте свободния край нагоре и оформете по ваш избор големината и формата на шапката. Снежко е почти готов - остава само да го разкрасим :)
С помощта на цветни карфици оформяме очи, носле и уста. Аз лично използвах копчета да го доукрася като ги заших. Може да ги залепите или да ги замените с карфици или кабърчета. Може да добавите шалчета от панделки, филц и каквото ви хрумне. Аксесоарите са по ваш избор. 
Хоп и Снежко е готов! Лесно е, нали :) 
Очакват ви още лесни и интересни идеи, не пропускайте да следите какво сме ви подготвили тази година на фейсбук страницата ни. Също така може да разгледате и предложенията ни от миналата Коледа - ако сте пропуснали да се възползвате тогава, сега може да го направите :)







Няма коментари: