понеделник, 21 декември 2015 г.

Украса за елха от прежда и картон

Остават само 4 дни до Коледа и ще ви покажа как да си направите още една играчка за елхата, която става и за подарък :)
С доста малко материали за кратко време ще ви разкрия тайната на тази красотичка. Можете да включите и децата в изработката, защото е доста лесно и бързо. А, ето и материалите: 
4 цвята прежда (аз използвах 3 и дебел конец)
2 картончета изрязани във формата на правоъгълен квадрат
Двойно залепващо тиксо
Ножичка
Коледен елемент с лепенка (звездичката)
Първото нещо, което трябва да направим е да изработим основата на украсата. За целта залепете двата картона, така че да образува осмоъгълник.
След това направете лек разрез на един от ъглите, за да захванете преждата.
Започвате да намотавате с един цвят прежда през 4 от ъглите, така че да се образува цветен квадрат.
Когато сте готови, обърнете задната страна и завържете двата края (този, който оставихме в началото при разреза на ъгълчето и този, който сте получили накрая).
След това вземете друг цвят прежда. Завържете единия край за някоя от червените нишки и оставете малко да стърчи, за да можем да завържем накрая, както на предния квадрат. Тук повторете предните стъпки като увивате синята прежда на белите ръбове.
С трети цвят прежда или както в моя случай дебел конец направете декорация на горния квадрат. Това става по аналогичен начин като не увивате до пълно покриване, а само по 2 пъти на всяка страна. 
Финални стъпки - с четвъртия цвят започнете да намотавате между ъглите, така че да покривте белият квадрат в средата и по този начин да се образува снежинка. Накрая отново с първия цвят минете по веднъж в посока за акцент.
За по-завършен вид сложих този Коледен елемент.
Остана само да направим кукичка, с която да може да виси на елхата. За целта отрежете по 1 нишка от всеки цвят и прекарайте под някоя от вече завързаните нишки. След това направете възел и готово :) 
Пожелаваме ви Весели празници и дано имате много красива елха, най-желаните подаръци под нея и най-любимите хора около нея!














Няма коментари: