сряда, 25 декември 2013 г.

Празнична трапеза / Christmas repast

Честита Коледа!
Merry Christmas!
                                
 По празниците една от най-обсъжданите теми е какво да сложим на трапезата. Вчера на Бъдни вечер реших да експериментирам с питата и да я направя като главата на дядо Коледа. Тестото е за най-обикновена содена пита, само формата е различна. 
During holidays one of the most discussed topics is what to put on the repast. Yesterday, on Christmas Eve I decided to experiment with the bread and make the head of Santa Claus from it. The dough is the most simple soda bread, only the shape is different.
Взех идеята от този колаж, но вместо боята за шапката използвах сос от консервирани домати. Брадата и мустаците намазах с жълтък, а в основата на шапката наредих топчета с късмети и паричката. Ето я и моята интерпретация 
 I got the idea from this collage, but instead of paint for the hat I used canned tomato sauce. Beard and mustache smeared with yolk, and at the base of the hat ordered balls with fortune and the coin. Here's my interpretation
За днешната трапеза направих Коледни сладки с мед и канела. За трета поредна година ги правя и всички много ги харесват. Както един приятел обича да казва "Какво е Коледа без коледни сладки и "Сам вкъщи"".
 For today's meal I made ​​Christmas cookies with honey and cinnamon. For the third year in a row I make them and everyone loves them. As a friend likes to say, "What is Christmas without Christmas cookies and" Home Alone "".
Бъдете здрави, обичани и вдъхновени!
Be healthy, loved and inspired!

Няма коментари: