Здравейте отново :) След дълго затишие пак сме тук с нова идея как да зарадвате любим човек със сладка изненада за Свети Валентин. Знаем, че този празник не е български, но пък какво лошо има да си намерим още един повод за празнуване - някои ще празнуват празника на виното, други на любовта, а трети - на любовта към виното :)
.
Well we meet again :) After a long absence we're here again with a new ide how to surprise your beloved ones with a sweet St. Valentine's Day surprise. This holiday is nottypical for out country but it can't stop us to celebrate it. Here we celebrate a holiday of the wine and therefore everyone is having good time - some are celebrating the love. other the wine and the third kind are celebrating the love for wine :)
Започваме първо с рецептата за бонбонките:
- 7 с.л. захар
- 6 с.л. вода
- 1 с.л. оцет
- (по желание) сладкарска боя и есенция
We'll star with the recipe:
- 7 tbs sugar
- 6 tbs water
- 1 tbs vinegar
- (by request) food colouring and flavoring
В малка тенджерка смесваме водата, захарта и оцета и ги слагаме на слаб котлон. Постоянното разбъркване е желателно докато се разтопи захарта. След това добавяме оцветителя и есенцията (може да ви замирише твърде силно, но не се притеснявайте това е от топлината). Оставяме карамеления сироп да ври на много слаб огън и за да го проверим дали е готов в чаша със студена вода капваме капчица от захарната смес. Ако се събере на топче значи е готова. На мен много ми се искаше да ги направя във формата на сърца и затова ги оцветих в червено, но за жалост силиконовата формичка, която си купих от Джъмбо се оказа само за лед и не издържа на топлината. Ако нямате силиконова формичка, която да става и за бонбони просто застелете тавичка с пекарска хартия и излейте сместа, а когато изстине просто начупете големия бонбон на малки парченца. За да не залепват един за друг и по стените на бурканчето хубаво ги отъркаляйте с пудра захар.
In a small pot mix all the ingredients and put them on low heat. While the sugar melts we have to stir it constantly. After that it's time to add the food colouring and the flavoring. If it smells too strong for you don't worry it's because of the heat. Leave caramel syrup to a boil over very low heat and to check whether it is ready in a glass of cold water put a drop of the sugar mixture. If it forms a ball - it's ready. I've wanted to make them heart-shaped and that's why I coloured them red, but the silicone moulds that I've bought from Jumbo wen't suitable and the heat destroyed them. If you don't have a silicone mould don't worry - cover a baking pan with waxed paper and slightly greasy it. After that pour the mixture in it and when it hardens just break it into pieces. Don't forget to roll them into powdered shugst so they don't stick to each other or to the jar.
Сега остава да украсим малко бурканчето. За целта ни трябват квадратно парче хартия (големината зависи от капачката на бурканчето) и канап. Може да се използва всякаква хартия - цветна, опаковъчна, бяла, но аз реших да си я нашаря сама. Също така на страната на листчето, която ще бъде към буркана може да се напише пожелание, стихче или писъмце, което допълнително да изненада получателя :)
Now we have to decorate the jar. We are goind to nee a square piece of paper (the size depends on the size of the jar's cap) and twine. You can use whatever paper you want - coloured, wrapping paper, white, but I've decided to personalize mine. Also on the side of the paper that's going to facing the jar you can write a wish, poem or letter that will surprise the reciever :)
И voila! Нашето сладко подаръче е готово :) Разбира се може да напълните бурканче с купени бонбони или дори с малки листчета с послания за любимия :)
And voila! Our sweet present is ready :) Of course you can fill the jar with storebought candy or with small papers with messages for your beloved one :)
Дойде ред на гирляндчето :) За него ни трябват още малко канап, бяло листче, двойно залепващо тиксо, ножичка и тънкописец.
It's time to make the garland. We're going to need a piece of paper, scissors,some more twine, double sided tape and a finepen.
Нарязваме листчето на парченца в зависимост от това колко голям искаме да е нашият гирлянд. Моите листчета за 1,5см х 3см. В едната страна на листчето слагаме от двойно залепващото тиксо. След това прегъваме листчето и го залепваме около канапа.
Бърз съвет - измерете колко ви е необходимо от канапа, след това го прегънете на две и сложете централното парченце - така надписът ви ще е идеално центриран :)
We have to cut out the paper into pieces depending on what size we want our garland to be. Mine are 1,5cm x 3cm. In one half of the piece of paper we have to add some double sided tape. Next step is to fold it in half and tape it around the twine.
Quick tip: measure how long twine you need and then fold it in half. After that tape there the middle piece and there you have it - perfectly centered inscription.
When I was done glueing and inscribeing I've decidet that it will be so cute if I cut out the edges and now it's done.
Това беше за днес! До скоро :))
That's all fot oday! See you soon :))
Няма коментари:
Публикуване на коментар