сряда, 19 март 2014 г.

Кокосови сладки / Coconut cookies

         За втори път правя тези сладки, но разликата е, че този път ми се получиха :D Вчера правих една много лека торта ( Ананасовата торта на Соня ) и ми останаха белтъци, с които се чудех какво да направя. Тогава се сетих за кокоските и реших пак да пробвам. А сега ще ви покажа и рецептата :)

               Необходими са ни:
  • 6 белтъка
  • 1,5 чаши захар
  • сокът от половин лимон (аз използвах от кисела мандарина поради липса на лимон)
  • 200-300 грама кокосови стърготини (зависи колкоразбиете пелтъците)
  • ванилова есенция
  • шоколад (по избор)         


               Първото, което трябва да направим е да разбием белтъците на пяна и постепенно добавяйки захарта да я доразбием до сняг. След това започваме да добавяме стърготините и внимателно разбъркваме. Добавяме също сока и есенцията. Трябва да стане не много гъсто, но не и рядко. По принцип може "тестото" просто да се изсипе на купчинки и да се остави така, но аз реших да ги направя по-забавни като използвах формички за сладки. За целта ги пълнех и след това леко избутвах бъдещите кокоски. За разкош сложих и по половин парченце шоколад.


           Редят се в застлана с хартия за печене тава, като не е нужно да са много раздалечени. Печем ги в предварително загрята на 120-140 градуса фурна 10-тина минути или до достигане на златист цвят.



                Ето ги и нашите апетитни кокоски разчупени - отвън са леко запечени, а вътре снежно белички. Да Ви е сладко!

ПП Ако обичате много сладко може да сложите повече захар :)
ППП Не са калорични - имат само малко захар :)

Няма коментари: